Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Σαλβαντόρ Νταλί.."O σουρρεαλιστής Ζωγράφος"..

    
    Μετά την διδακτική επίσκεψη στην έκθεση του Σαλβαντόρ Νταλί οι μαθητές της Β' τάξης διερεύνησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη ζωή και το έργο του πρωτοποριακού ζωγράφου. Η επίσκεψη εντάχθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης: " Νέοι ορίζοντες στη διαχείριση της πληροφορίας και στην κατάκτηση της γνώσης", που υλοποιήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι γνώσεις τους αποκρυσταλλώθηκαν σε τρεις παρουσιάσεις που δημοσιεύονται παρακάτω.



*******************************************************************************************************
















*****************************************************************************************************











***********************************************************************************************************













Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η δημοσιογραφική ομάδα του τμήματος Α΄3 αποκαλύπτει!

 Οι αναμνήσεις ……… μιας μαθήτριας, που τώρα είναι καθηγήτριά μας στο ίδιο σχολείο.

Σιγά – σιγά ξετρυπώσαμε και άλλη μια καθηγήτριά μας, που πριν από λίγα χρόνια καθόταν στα ίδια θρανία με εμάς. Έπρεπε οπωσδήποτε να μάθουμε πώς ήταν τα σχολικά της χρόνια. Μιλήσαμε, λοιπόν, με την κυρία Χαριζάνη.



 ****************************************************************************************************************


-Κυρία Χαριζάνη, είναι αλήθεια ότι, όταν ήσασταν μαθήτρια στην Α’ Γυμνασίου, τότε ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο μας σε αυτό το κτίριο;

Λοιπόν, παιδιά, να σας πω, αρχικώς ότι, όταν ήμουν μαθήτρια στο Δημοτικό Χαλκηδόνας, χτίζονταν αυτό το σχολείο, και ως μαθήτρια στο Δημοτικό, μικρό παιδάκι πλέον, ερχόμασταν (με τους συμμαθητές μου) εδώ το απόγευμα, ήταν γιαπί το σχολείο, και παίζαμε και «προσευχόμασταν», αυτό το σχολείο να έχει φτιαχτεί όταν θα είμαστε εμείς Γυμνάσιο. Εν τω μεταξύ ήμασταν μικρά παιδάκια, ερχόμασταν απόγευμα και παίζαμε και λέγαμε, άραγε θα έχει φτιαχτεί όταν εμείς θα είμαστε Α’ Γυμνασίου, να έρθουμε Γυμνάσιο εδώ και όχι να πάμε στο Δημοτικό, γιατί λειτουργούσε το Δημοτικό, σας έχω πει, ως Γυμνάσιο, το απόγευμα. Και τελικά μόλις τελειώνω την Έκτη Δημοτικού ανακοινώνεται ότι η Α’ Γυμνασίου θα έρθει σε αυτό το κτίριο. Εμείς ερχόμασταν όμως κάθε απόγευμα, το βλέπαμε, είχαμε αγωνία.  Και ερχόμαστε τον Σεπτέμβριο και γίνονται τα εγκαίνια του Σχολείου, κόβεται η κορδέλα και εμείς πρωτάκια (εγώ δηλαδή με τους συμμαθητές μου). Ήταν φοβερό. Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και ακόμη το θυμάμαι. Αυτή είναι η ιστορία σχετικά με την αρχή του σχολείου.

 

-Είχε και τότε το σχολείο αίθουσα γυμναστηρίου και εργαστήρια μουσικής, χημείας και πληροφορικής;

Η αίθουσα του Γυμναστηρίου υπήρχε από τότε. Είναι η ίδια με την αίθουσα πολλαπλών που έχουμε τώρα. Εκεί παίζαμε χάντμπολ. Είχαμε ομάδα χάντμπολ. Η αίθουσα υπήρχε από την πρώτη στιγμή και ήταν εξοπλισμένη όπως είναι και σήμερα. Βάζαμε φορητές εστίες και παίζαμε. Όμως, αίθουσα μουσικής δεν υπήρχε. Η αίθουσα μουσικής σήμερα είναι δίπλα στα γραφεία των καθηγητών. Εκείνος ο χώρος ήταν οι τουαλέτες του πρώτου ορόφου μαζί με νιπτήρες. Επειδή το σχολείο ήταν πάρα πολύ μεγάλο, με πάρα πολλά παιδιά, χάλασαν μετά τις τουαλέτες για να γίνει αίθουσα. Έτσι, αίθουσα μουσικής δεν είχαμε. Και, αν θυμάμαι καλά, δεν πρέπει να είχαμε και μουσική ως μάθημα.

Το εργαστήριο χημείας ήταν το ίδιο με το σημερινό αλλά ήταν πιο μεγάλο. Περιλάμβανε και το χώρο του σημερινού εργαστηρίου πληροφορικής. Επικοινωνούσαν οι χώροι και εδώ υπήρχε ο πάγκος για τα πειράματα. Όλο αυτό που βλέπετε ήταν πάγκος και εκεί που είναι ο πίνακας υπήρχε πόρτα που επικοινωνούσε με το χημείο. Άρα, το Χημείο ήταν πιο εξοπλισμένο, απ’ότι είναι τώρα.

Η αίθουσα πληροφορικής δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε και η πληροφορική ως μάθημα. Δεν υπήρχαν κινητά, υπολογιστές, διαδίκτυο, τίποτα.

 

-Πόσα τμήματα είχε τότε κάθε τάξη; Πόσοι μαθητές ήσασταν σε κάθε τμήμα;

       Το Γυμνάσιο ήταν μεγάλο. Φανταστείτε ότι η Α’ Γυμνασίου είχε 5 τμήματα. Στην Β’ τάξη ήταν 4 και στην Γ’ επίσης 4 τμήματα. Τότε, έμεναν πολλά παιδιά στην ίδια τάξη. Οι καθηγητές ήταν αυστηροί. Ήμασταν περίπου 25 μαθητές σε κάθε τμήμα. Πάρα πολλά παιδιά. Όμως, εγκατέλειπαν πολλά παιδιά μετά την Α’ Γυμνασίου. Ήμασταν πρωί και απόγευμα. Ήταν και το λύκειο στο σχολείο ταυτόχρονα. Το γυμνάσιο ερχόταν το πρωί και το λύκειο το απόγευμα. Την επόμενη εβδομάδα, το λύκειο ερχόταν πρωί και το γυμνάσιο απόγευμα. Μία βδομάδα ήμασταν πρωί, μία βδομάδα ήμασταν απόγευμα, εναλλάξ. Όταν ερχόμασταν πρωί, ήμασταν από τις 8 μέχρι τη 1 και κάτι, δεν φτάναμε ως τις 2. Διότι, έπρεπε να ξεκινήσει το λύκειο το απόγευμα. Έτσι, ξεκινούσε η δεύτερη βάρδια του λυκείου με άλλον διευθυντή, άλλους καθηγητές, άλλα παιδιά και τελείωνε το μάθημα στις 9 το βράδυ. Δηλαδή, εγώ στο ίδιο σχολείο έκανα και Γυμνάσιο και Λύκειο. Στο ίδιο σχολείο στις ίδιες αίθουσες.

 

- Στο μάθημα της γυμναστικής παίζατε μπάσκετ, βόλεϊ και άλλα αθλήματα;

       Στο μάθημα της γυμναστικής παίζαμε τα πάντα. Κάναμε και στίβο. Είχε σκάμμα, το οποίο τώρα έχει μπαζωθεί. Εκεί που σήμερα είναι το 5x5, το γηπεδάκι σας, εκεί που κάνετε τώρα τους αγώνες σας, ήταν το σκάμμα. Κάναμε και άλμα εις ύψος και άλμα εις μήκος. Το σκάμμα ήταν με άμμο.

Παίζαμε μπάσκετ, βόλεï. Είχαμε ομάδα βόλεï, μπάσκετ. Παίζαμε πάρα πολύ χάντμπολ μέσα στο γυμναστήριο. Γυμναστική κάναμε πάρα πολύ, σαν τρελοί και όλα τα αθλήματα. Νομίζω ότι κάναμε περισσότερες ώρες γυμναστική απ’ ό,τι τώρα. Θυμάμαι σαν να είχα γυμναστική σχεδόν κάθε μέρα.

Επίσης, να σας πω για την γυμναστική ότι το γυμναστήριο ήταν ανοιχτό διαρκώς. Είχαμε και αποδυτήρια και ντους. Είχαμε νεροχύτες να πλυθούμε. Δηλαδή, αλλάζαμε ρούχα, βάζαμε τα ρούχα της γυμναστικής, σορτσάκια κλπ.. Δεν κάναμε γυμναστική με τα ρούχα που ερχόμασταν στο σχολείο. Πώς πας στο γυμναστήριο και παίρνεις άλλα ρούχα; Έτσι, εγώ θυμάμαι είχα μία τσάντα την σχολική και μία επιπλέον τσάντα με τα ρούχα της γυμναστικής. Όπως πάτε στο γυμναστήριο, στην μπάλα, έτσι, είχα ξεχωριστή τσάντα. Βάζαμε ειδικά παπούτσια, ειδικά ρούχα. Είχαμε αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών. Ήταν όλα τελείως διαφορετικά. Ήμασταν σαν σε κολέγιο. Δεν ήταν λίγο, εκείνη την εποχή, να ξεκινούμε από το σπίτι μας με την κανονική την τσάντα και να ερχόμαστε σε ένα υπερσύγχρονο σχολείο, ολοκαίνουργιο, με αποδυτήρια, με ντους, με γυμναστήριο, με ξεχωριστή τσάντα, με κάθε μέρα γυμναστική. Να μπαίνουμε στα αποδυτήρια, να αλλάζουμε. Δηλαδή, αυτά που βλέπαμε στις ταινίες, τα κάναμε κι εμείς. Στο ισόγειο είναι ακόμη τα ντους. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Αισθανόμασταν ότι ήμασταν σε κολέγιο. Φοβερό!

 

-Οι καθηγητές/τριές σας, ήταν αυστηροί/ές;

Ναι, ήταν αυστηροί και αυστηρές. Όμως εγώ είμαι ακριβώς στο μεταίχμιο, δηλαδή το 1981, που άρχισαν τα νέα παιδαγωγικά μέτρα. Περισσότερο μαθητοκεντρικό και καθηγητοκεντρικό. Το σχολείο ήταν περισσότερο στραμμένο στον μαθητή, οπότε οι καθηγητές άρχισαν σιγά-σιγά να είναι πιο κοντά στους μαθητές, να μην είναι τόσο αυστηροί.

Τρία χρόνια πιο πριν που ήταν ο αδερφός μου, ήταν τελείως διαφορετικά. Και περισσότερους μαθητές άφηναν στην ίδια τάξη, απ’ ό,τι στη δική μου γενιά και ήταν και πολύ πιο αυστηροί. Ακριβώς στη δική μου τη γενιά με αυτό το σχολείο (κτίριο) άρχισε το σχολείο να γίνεται πιο χαλαρό από την πλευρά των καθηγητών. Ήταν πολύ κοντά στους μαθητές. Στα δε λυκειακά μου χρόνια στο ίδιο κτίριο τα πράγματα πλέον είχαν γίνει σαν σήμερα.

 

-Ποιο μάθημα ήταν το αγαπημένο σας και ποιο μάθημα απεχθανόσασταν;

Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν τα μαθηματικά και παραμένουν η λατρεία μου μέχρι και σήμερα. Υπερβολική αγάπη στα μαθηματικά. Έλυνα σαν τρελή ασκήσεις μαθηματικών, επιπλέον με εξωσχολικά βιβλία, ζητούσα επιπλέον ασκήσεις από τους καθηγητές των μαθηματικών που είχα. Είχα τρέλα με τα μαθηματικά. Αυτό ήταν το αγαπημένο μου μάθημα. Και τα φιλολογικά και η χημεία αλλά το number one ήταν τα μαθηματικά. Αυτό που απεχθανόμουν από την Πρώτη γυμνασίου μέχρι και την Τρίτη λυκείου, λυπάμαι που το λέω, ήταν τα θρησκευτικά. Δηλαδή, αν μπορούσα να πάρω απαλλαγή, θα έπαιρνα. 

 

-Πώς αποφασίσατε να γίνετε καθηγήτρια πληροφορικής;

Η απόφασή μου να γίνω καθηγήτρια πληροφορικής, έχει δύο στάδια. Πρώτα αποφάσισα να γίνω καθηγήτρια. Και επειδή μου άρεσαν πάρα πολύ και τα μαθηματικά και η χημεία και τα φιλολογικά, θα μπορούσα να γίνω καθηγήτρια σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Πρώτα, λοιπόν, αποφάσισα να γίνω καθηγήτρια, παιδαγωγός. Έπειτα, όταν έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και έγραψα πάρα πολύ καλά και μπορούσα να περάσω και πέρασα στην πληροφορική, που ήταν τότε η top σχολή, ακολούθησα την πληροφορική η οποία μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν κάτι καινοτόμο, καινούργιο, ρηξικέλευθο. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου παρέμενε ότι θέλω να γίνω καθηγήτρια. Δηλαδή, από παιδάκι ήθελα να γίνω καθηγήτρια σε σχολείο, γυμνάσιο ή λύκειο. Όχι δασκάλα. Προσέξτε, καθηγήτρια. Όταν πέρασα στην πληροφορική, μετά επέλεξα να γίνω καθηγήτρια στον τομέα μου. Έτσι δέθηκαν αυτά τα δύο.

 

-Γιατί διαλέξατε να διδάξετε στο ίδιο σχολείο που κάποτε ήσασταν μαθήτρια;

Ωραία ερώτηση. Αρχικά, όταν κάποιος κάνει τα χαρτιά του για να ζητήσει μια θέση ως καθηγητής θα πάει εκεί που θα τον στείλει η Διεύθυνση, το Υπουργείο. Έτσι, αρχικά, ήμουν στη Θάσο, στην Κρύα Βρύση, σε διάφορα σχολεία, στο όμορο σχολείο του Αγίου Αθανασίου. Τότε, έφυγε ο καθηγητής πληροφορικής από το δικό μας το σχολείο, στη Χαλκηδόνα, (υπήρχε ένας καθηγητής πληροφορικής ο οποίος πήρε μετάθεση στη Θεσσαλονίκη) και άδειασε η θέση. Και επειδή έχω λατρεία σε αυτό το σχολείο, σε αυτό μεγάλωσα, σας το είπα ήδη, από την Πρώτη γυμνασίου μέχρι την Τρίτη λυκείου, το επισημαίνω, θέλησα να έρθω εδώ, αφού ελευθερώθηκε η θέση. Αυτή είναι η ιστορία για το πώς έγινα καθηγήτρια σε αυτό το σχολείο. Έτσι το διάλεξα.

 

-Πώς νοιώσατε όταν πρωτοήρθατε ως καθηγήτρια στο σχολείο που ήσασταν μαθήτρια;

       Θα σας αλλάξω λίγο την ερώτηση και θα την κάνω «Πώς νοιώθετε;». Γιατί παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι είμαι εδώ 20 χρόνια και κάθε μέρα σχεδόν, είναι φοβερό 20 χρόνια, έχω ένα conflict, εάν έρχομαι στο σχολείο ως μαθήτρια ή ως καθηγήτρια. Θα βγώ στη σύνταξη κι ακόμη, κάθε μέρα, όταν ανοίγω την πόρτα δεν μπορώ να καταλάβω αν μπαίνω ως μαθήτρια ή ως καθηγήτρια. Το πιστεύετε; Δηλαδή, η ερώτηση δεν είναι πώς ήμουν την πρώτη μέρα αλλά πώς είμαι κάθε μέρα εδώ και 20 χρόνια. Είναι φοβερή αυτή η αίσθηση. Ζω ένα πισωγύρισμα σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όταν περπατώ στους διαδρόμους του σχολείου νομίζω ότι είμαι μαθήτρια στη Β’ λυκείου και πρέπει να ανέβω στη βιβλιοθήκη, γιατί είμαι υπεύθυνη βιβλιοθήκης (έχω ένα μόνιμο αίσθημα) και πρέπει να δώσω βιβλία. Η βιβλιοθήκη μας ήταν σε αυτή τη μικρή αίθουσα, δίπλα στην τάξη σας. Υπήρχε και τότε υπεύθυνη βιβλιοθήκης και ήμουν εγώ. Την βιβλιοθήκη μας, τότε, την είχαμε φτιάξει εξ ολοκλήρου οι μαθητές, με δράση. Μαζέψαμε χρήματα, πουλήσαμε βιβλία, τα σαββατοκύριακα, στα χρόνια του λυκείου. Και έγινα υπεύθυνη βιβλιοθήκης και σε κάθε διάλειμμα ήμουν μόνιμα σε αυτή τη μικρή αίθουσα.

Δηλαδή, η ζωή μου από τα 15 μου μέχρι τα 55 μου (υπολογίστε όλον αυτόν τον χρόνο) είμαι εδώ, σε αυτόν τον όροφο. Πολλές φορές, ακόμη και τώρα, είμαι έξω στην αυλή, διότι έχω εφημερία, και νοιώθω «Αχ, πρέπει να πάω να ανοίξω την βιβλιοθήκη, θα έρθουν να πάρουν βιβλία!». Το καταλαβαίνετε; Είναι φοβερό! Κάθε μέρα το ζω. Κάθε μέρα!

 

  ****************************************************************************************************************






Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα της Α΄3 Γυμνασίου:

Γιαννακάκης Γεώργιος, 

Ίτσου Χρυσούλα, 

Μπρούσα Θεόκλεια, 

Παναγάκος Αθανάσιος, 

Παναγάκου Φωτεινή, 

Τριχάνης Πολύβιος, 

Τσακίρη Ουρανία,

Μίγκας Χρήστος.

Τεχνική υποστήριξη και ηχοληψία: 

Γιαννακάκης Γεώργιος, 

Τριχάνης Πολύβιος.

 

 

Ανακαλύψτε το σχολείο μας!!!

 

Οι δημοσιογραφικές ομάδες του σχολείου μας, σας αποκαλύπτουν τα μυστικά του!

 

Παλιά μαθήτρια, τώρα καθηγήτρια στο ίδιο σχολείο.

Πρόσφατα μάθαμε ότι μία καθηγήτριά μας, πριν από χρόνια, κάθονταν στα ίδια θρανία με εμάς. Η περιέργειά μας έφθασε στα ύψη. Έπρεπε οπωσδήποτε να μάθουμε πώς έγινε κάτι τέτοιο.  Συναντήσαμε και μιλήσαμε, λοιπόν, με την φιλόλογό μας, την κυρία Παπαδοπούλου.

*******************************************************************************



-Κυρία Παπαδοπούλου, μάθαμε, πως, όταν ήσασταν παιδί, καθόσασταν στα θρανία αυτού του σχολείου. Πώς ήσασταν σαν μαθήτρια;

Τα μαθητικά μου χρόνια ήταν υπέροχα. Μου άρεσε πάρα πολύ το γυμνάσιο. Είχα πάρα πολύ νωρίς κατασταλάξει ότι θα σπουδάσω κι έτσι διάβαζα με μανία και προσπαθούσα πάντα να είμαι ανάμεσα στους καλύτερους μαθητές.

 

-Πώς ήταν το σχολείο εκείνη την εποχή;

Το σχολείο λειτουργούσε με πολύ απλά μέσα. Δεν υπήρχε υλικοτεχνική υποδομή. Τα βιβλία και ο μαυροπίνακας με κιμωλία ήταν τα μόνα μέσα που εξυπηρετούσαν την διδακτική πράξη. Πάντα κρατούσαμε σημειώσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες και αντιγράφαμε από τον πίνακα.

 

-Πώς ήταν τα μαθήματα τότε; Περισσότερα; Διαφορετικά;

Τα μαθήματα ήταν λιγότερα, αλλά οι βασικοί κλάδοι υπήρχαν και τότε όπως και τώρα.

 

-Διδάσκετε σήμερα τα ίδια μαθήματα που διδαχθήκατε τότε;

Σαν φιλόλογος διδάσκω όλα τα μαθήματα του κλάδου.

 

-Πώς ήταν οι καθηγητές / καθηγήτριες εκείνης της εποχής;

Θυμάμαι πάντα με αγάπη και σεβασμό τους καθηγητές μου.  Ήταν όλοι εξαιρετικοί και σαν άνθρωποι και στη δουλειά τους. Με τα λίγα μέσα που είχαν προσπαθούσαν για το καλύτερο.

 

-Ποιες αλλαγές έγιναν από τότε μέχρι σήμερα στα σχολεία;

Τεράστιες αλλαγές έγιναν με την υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία, καταργήθηκε η μαθητική στολή, δεν επιτρέπονται πλέον οι ακραίες τιμωρίες. Βελτιώθηκαν γενικότερα οι σχέσεις μαθητών και καθηγητών.

 

-Εκείνη την εποχή είχατε στόχο να γίνετε καθηγήτρια;

Από την αρχή ξεκάθαρα ήθελα να γίνω καθηγήτρια.

 

-Σκεφτήκατε ποτέ ότι θα διδάξετε στο ίδιο σχολείο που πηγαίνατε ως μαθήτρια;

Το σκέφτηκα μόλις διορίστηκα. Έτσι, άρχισα να επιδιώκω τοποθέτηση στο σχολείο του χωριού μου.

 

-Γιατί επιλέξατε αυτό το επάγγελμα;

Μου αρέσει η επικοινωνία με τα παιδιά γιατί τα λατρεύω.

 

-Περιγράψτε μας μια σχολική μέρα εκείνης της εποχής.

Η μέρα κυλούσε ήσυχα με τα μαθήματα καθημερινά και τα διαλείμματα ήταν μικρά αλλά αρκετά για να χτίσουμε φιλίες. Θυμάμαι σπάνια υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές, προσπαθούσαμε όλοι να είμαστε πειθαρχημένοι και να σεβόμαστε τους καθηγητές μας.

 

**********************************************************************************








Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα της Β΄3 Γυμνασίου:

Αγγελίδου Ρένια, 

Ανδρίκογλου Αναστασία, 

Γαïτανίδου Ειρήνη, 

Δαζελίδης Παναγιώτης, 

Τριανταφυλλίδου Αλίνα, 

Τριχάνη Μαριλένα, 

Τσολακίδου Κωνσταντίνα

Τεχνική υποστήριξη και ηχοληψία: 

Γιαννακάκης Ιωάννης, 

Δαζελίδης Παναγιώτης





Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Τι πολλά που μάθαμε!!!

 



Οι μαθητές της Β τάξης ολοκληρώνοντας όχι μόνο την σχολική χρονιά, αλλά και την συμμετοχή τους στο σχέδιο δράσης "Nέοι ορίζοντες στη διαχείριση της πληροφορίας και την κατάκτηση της γνώσης"  με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων δημιούργησαν ηλεκτρονικά ένα βιβλίο εντυπώσεων!!






Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Οι μαθητές της Γ΄Γυμνασίου αποτυπώνουν την εμπειρία τους από την ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ...

 Τον Απρίλιο του 2024 πήγαμε τριήμερη  στα Ιωάννινα. Στην 1η Απριλίου φτάνοντας στα Ιωάννινα αρχικά επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ,ο οποίος μας φάνηκε πολύ εντυπωσιακός. Αφού τελειώσαμε από εκεί και αφήνοντας τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο το απόγευμα είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο στην πλατεία της πόλης. Εκεί το τοπίο ήταν υπέροχο μαζί με την λίμνη.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΝΤΟΥ

 

 

 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το πρωί 1-4-24 ξεκινήσαμε από το γυμνάσιο για τα Ιωάννινα . Η διαδρομή ήταν τρεις ώρες . Την πρώτη μέρα πήγαμε  στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Στη συνέχεια τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας στο ξενοδοχείο και το απόγευμα επισκεφθήκαμε το νησάκι του Αλί Πασά . Την δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε το σπήλαιο του Περάματος και έπειτα το Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια αλλά και το φαράγγι . Το βράδυ πήγαμε στο Στοά Λούλι , ένα μαγαζί με ζωντανή μουσική . Την τελευταία μέρα μας ξενάγησαν στα κάστρα των Ιωαννίνων και περιηγηθήκαμε στην πόλη . Μετά ξεκίνησε η αναχώρηση μας . Πριν τον γυρισμό σταματήσαμε στο Μέτσοβο και στη συνέχεια πήραμε τον δρόμο της επιστροφής . Ήταν μία αξέχαστη εμπειρία , είδαμε πολλά όμορφα μέρη και ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές με τους φίλους μας και τους καθηγητές .     

ΚΕΧΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

 

‘’3ήμερη Γιάννενα’’ 

Η 3ημερη στα Γιάννενα ήταν μια πολύ αγαπημένη μου εμπειρία , διότι επισκεφτήκαμε πολλά μουσεία και είχε  πολύ ενδιαφέρον, η περιοχή ήταν παρά πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα., θα ήθελα να ξανάπαω γιατί μου άρεσε παρά πολύ, διαρκώς τα βραδιά στο ξενοδοχείο ήταν τα ποιο ΤΕΛΕΙΑ , επειδή έβαζα ηχείο (δεν άφηνα κανέναν να κοιμηθεί) , μιλούσα με  την οικογένεια μου ,χτυπούσα πόρτες (όχι μονή μου), δεν κοιμόμουν ,άλλαζα δωμάτια έκανα βλακείες με της φίλες μου  και όλα ήταν υπέροχα.

Για να το κλείσω.. Μου χει λείψει παρά πολύ το ξενοδοχείο άλλα και η βλακείες που έκανα με τις φίλες μου, είμαι τρίτη γυμνασίου και νοσταλγώ αυτή τη χρονιά διότι θα μου λείψουν η καθηγητές που μου έκαναν το σχολείο λίγο πιο ενδιαφέρον άλλα και οι στιγμές που πέρασα εδώ περά <3….

 Φεράτι Ντένισα Γ3

 

 ΦΑΓΑΜΕ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΛΙ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΠΟΥΤΖΙΟΠ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΡΑΦΑΗΛ

 

 


 
Την πρώτη μέρα της εκδρομής μας επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό χώρο έξω από τα Ιωάννινα. Το μεσημέρι φτάσαμε στο ξενοδοχείο και αφήσαμε τις βαλίτσες μας.  Το απόγευμα μας άφησαν ελευθέρους. Την επομένη μέρα πήγαμε στο σπίτι του Αλή πασά και το βραδύ πήγαμε σε μια ταβέρνα και περάσαμε πολύ ωραία. Την τελευταία μέρα μαζέψαμε τις βαλίτσες μας και  φύγαμε περάσαμε πολύ ωραία άλλα οι ημέρες πέρασαν πολύ γρήγορα 

Τι κριμααα !!!!!!!!

Μπατζι

Τάσος

Γ3

 

 

Στην φετινή τριήμερη που έγινε στα Γιάννενα περάσαμε πολύ ωραία καθώς και επισκεφτήκαμε πολλά μέρη όπως διάφορους αρχαιολογικούς  χώρους αλλά και το νησί της κεραφροσύνης. Την πρώτη μέρα μόλις φτάσαμε αφήσαμε τις βαλίτσες μας, ξεκουραστήκαμε και το απόγευμα βγήκαμε στην λίμνη των Ιωαννίνων. Οι υπόλοιπες δύο μέρες κύλισαν με τον ίδιο ρυθμό. Στην τριήμερη περάσαμε πολύ ωραία, γελάσαμε, ευχαριστηθήκαμε το φαί και τα αξιοθέατα. Η εκδρομή ήταν πολύ καλά  οργανωμένη αλλά το μόνο κακό που είχε ήταν  ότι ήταν πολύ λίγες οι μέρες.

Κωνσταντίνος Κουκουλούδης  Γ3’

 

 

 

 

Την πρώτη μέρα της εκδρομής μας επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό θέατρο της Δωδώνης και έπειτα πήγαμε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Είχε ενδιαφέρον πράγματα και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες. Το απόγευμα κάναμε βόλτα με το καραβάκι και πήγαμε στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης.  Το βράδυ γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και μπορούμε να πούμε ότι περάσαμε πολύ καλύτερα από ότι την υπόλοιπη μέρα. Την δεύτερη μέρα κάναμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Πήγαμε σε ένα σπήλαιο το οποίο μας άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς είχε πολύ περπάτημα. Αργότερα μας πήγαν σε ένα ταβερνάκι όπου περάσαμε πολύ όμορφα αφού συναντήσαμε και παιδιά από άλλα σχολεία και χορεύαμε όλοι μαζί. Την τελευταία μέρα έπρεπε να φύγουμε και για αυτό ήμασταν όλοι στενοχωρημένοι γιατί θέλαμε να κάτσουμε περισσότερο. Όμως εκμεταλλευτήκαμε τη μέρα στο έπακρο αφού πήγαμε στο Μέτσοβο.

 ΦΛΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΜΑΣΛΙΓΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γ3

 

 

Στην τριήμερη που έγινε  φέτος πέρασα τέλεια στην διαδρομή όταν πηγαίναμε μέσα στο λεωφορείο γελούσαμε χορεύαμε και πέρασε γρήγορα η ώρα.  Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας άφησαν έξω  να ψωνίσουμε διότι δεν ήταν έτοιμο το ξενοδοχείο. Μόλις  μας είπαν τα δωμάτια ενθουσιαστήκαμε όλο το μεσημέρι πηγαίναμε από το ένα δωμάτιο στο άλλο την πρώτη μέρα μας πήγαν στο νησί  της Κυρά Φροσίνη. Την δεύτερη μέρα μας πήγαν στα Ζαγοροχώρια  μετά γυρίσαμε στο ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το βράδυ γιατί θα μας πήγαιναν  σε μια ταβέρνα με ζωντανή μουσική. Την τελευταία μέρα μας πήγαν στα Κάστρα να τα δούμε μετά από αυτό στον γυρισμό μας πήγανε στο Μέτσοβο επίσης ήταν ωραία. Στεναχωρήθηκα που φύγαμε πέρασα πολύ ωραία πιο  πολύ στο ξενοδοχείο αλλά μου άρεσε παρά πολύ στο νησί και το βράδυ στο ταβερνάκι .

                                                                                                                          

                                                                                                                                    Στέλλα Σαλίου Γ’3

 

Στην τριήμερη που πραγματοποιήθηκε φέτος πέρασα πολύ ωραία Πρώτα σταματήσαμε στην Δωδώνη σε ένα μουσείο και μετά πήγαμε στο μουσείο όπου ονομάζεται κέρινα ομοιώματα. Με το που φτάσαμε στα Γιάννενα πήγαμε για καφέ και έπειτα πήγαμε στο ξενοδοχείο, όπου ήταν υπέροχο. Το απόγευμα πήγαμε στο νησάκι με το καραβάκι και στην συνέχεια κάναμε βόλτα στα Γιάννενα μέχρι αργά το βράδυ. Το επόμενο πρωί πήγαμε στα Ζαγοροχώρια και καθίσαμε εκεί για μεσημεριανό αλλά ήμασταν πολύ κουρασμένοι όλοι γιατί δεν είχαμε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ. Το απόγευμα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να ετοιμαστούμε διότι το βράδυ θα πηγαίναμε σε ρεμπέτικα. Την επομένη μέρα επισκεφτήκαμε τα κάστρα και για μεσημεριανό στο Μέτσοβο. Το αγαπημένο μου πράγμα από την τριήμερη ήταν το ξενοδοχείο επειδή μαζευόμασταν όλοι μαζί και κάναμε και καινούργιες γνωριμίες. Όμως η τριήμερη ήταν πολύ οργανωμένη αν και λίγο κουραστική αλλά  περάσαμε όλοι υπέροχα και θα μας μείνει για πάντα αυτή η αξέχαστη εμπειρία.

Μασλίγκα Ειρήνη-Στρέζου Χρύσα Γ΄3

 

Φέτος η τρίτη τάξη πήγε τριήμερη στα Γιάννενα και μπορώ να πω ότι περάσαμε τέλεια όλα ήταν πολύ οργανωμένα και ωραία και γενικά περάσαμε καλά ώσπου επιστρέψαμε πίσω στην καθημερινότητα και έμειναν μόνο οι αναμνήσεις.... 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ Γ3

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ Γ3

ΕΛΕΝΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ Γ3

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Παρωδία της ιστορίας του Λεωνίδα.. από το 1ο ΓΕΛ Χαλκηδόνας...

 ναι ναι ..την Τρίτη 14 Μαΐου πήγαμε.

Μας δέχτηκαν οι μαθητές  του 1ου ΓΕΛ Χαλκηδόνας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τους. Είμασταν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές  και  παρακολούθησαμε  τη θεατρική παράσταση  οι «300όσιες» της Μαρίας Ν. Κίτρα. 

Ήταν μία ξεκαρδιστική παρωδία της ιστορίας του Λεωνίδα και των 300σίων από τη ... γυναικεία πλευρά, που  παρουσίασαν οι μαθητές της μεγάλης τελικά θεατρικής ομάδας του ΓΕΛ Χαλκηδόνας.

 Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Λυκείου,  αλλά και στους καθηγητές τους,  Κο Γκορίδη Χαράλαμπο κ Ελένη Κωνσταντινίδου.!!

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την παράσταση τις παρακάτω μέρες κ ώρες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/05   8:30μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/05 8:30μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05 8:30μ.μ.

ΜΗΝ το χάσετε....






 

 

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Το workshop φιλοσοφίας εμπνέει τους μαθητές μας..

 

Το σχολικό εγχειρίδιο των Aρχαίων Eλληνικών της B’ τάξης περιέχει αποσπάσματα κορυφαίων προσωπικοτήτων της αρχαίας φιλοσοφίας αλλά και γενικά της αρχαίας γραμματείας. Οι μαθητές της B’ τάξης δημιούργησαν ένα ψηφιακό πακέτο με τις βιογραφίες των μεγάλων αυτών αντρών ενταγμένο στο σχέδιο δράσης που εκπονήθηκε ολόκληρη τη φετινή  χρόνια στο σχολειό μας με τίτλο: “Νέοι ορίζοντες στη διαχείριση της πληροφορίας και στην κατάκτηση της γνώσης.”

 Πρόεκυψε πλούσιο υλικό από όλους τους μαθητές και δημοσιεύεται ενδεικτικά ένα μέρος.

********************************************







********************************************













********************************************






********************************************







********************************************